Visjon November 108. K.Å.

Einar Gelius har vært mye debatert den siste tida etter hans utgivelse av boken ”Sex i Bibelen”. Dette er en bok som omhandler hvordan referater fra bibelen kan knyttes til sexuelle referanser samt historier. Hva bibelen måtte inneholde av dette er for undertegnede ravende likegyldig, det som er underholdende derimot, er den ville debatten som har oppstått rundt boka til Gelius.

Det er ingen hemmelighet hvordan konservative kristne prøver å trekke lua ned over øynene på sine tilhengere, og gjerne alle andre og. Men man kan jo lure på hvilken naiv gjeng med klovner dette egentlig er. Nå til dags ser barn ned i 10 års alderen alt de vil av sex på internet. Enhver evneveik autist, uten teknologisk sans kan finne alt fra homse-sex, trekanter, gruppe sex, konstruerte ”voldtekter”, fisting samt sex der det tisses og bæsjes i kjeften på hverandre. Det blir for dumt å forfekte ideen om at sex bare hører ekteskapet til, og helst bare for å føre slekta videre. Sannheten er vel heller det at med ekteskapet dør ofte sexlivet ut.

På mange måter kan en si at Einar Gelius er den først presten som har tatt av seg skylappene, og gjennom sin nye bok har han vist at han faktisk er et menneske, og ikke en skinnhellig idiot, med så mye skjeletter i skapet at de nesten kryper ut på baksida. Statskirken derimot, ønsker tydeligvis å framtre som en institusjon som ikke har hatt noen som helst utvikling siden den ble tvangsinnført for 1000 år siden. Men istedetfor å ta livet av de ”ikketroende”, sparker de ut de som velger å tolke de gamle skrifter på en måte som ikke gagner biskopens egne interesser.

Det er på tide å se lengre frem enn sine gamle, rynkete hengetisser. Og innse at vi lever i nye tider der sex ikke er et like tabubelagt tema som det pleide å være for over 2000 år siden.

Bartender,

Freddy Holt

 

You may also like...